Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

VŠEMI SMYSLY (U NÁS DOMA NA PODZIM) {13}...

úterý 28. října 2014


Na dekorování našeho domova v různé roční období se vždycky těším úplně nejvíc a v domě se meze mojí fantazii opravdu nekladou. Podzimní náladu jsem odstartovala vytvářením věnců, rozmisťováním umělého barevného listí, ozdobných dýní a šišek a taky jsem našla rok staré a dokonale prosušené klasy kukuřic, které se vyjímají v zlatavém květináči na chodbě.


Obrázky zavěšené na ramínkách podél schodiště jsem vyměnila za ty s podzimní tématikou, stejně jako v rámečcích v jídelně. Všude se najednou objevilo spoustu oranžových dýní:)


Růžovo-zelené látkové praporky a stejně barevný letní ubrus jsem nahradila tím samým, ale tentokrát je látka v bílo-šedém odstínu s motivy plodů, což mi k podzimu krásně pasuje. Do téhle novinky z Ikey jsem se doslova zamilovala a látku si byla přikoupit ještě jednou, aby zbylo i na polštáře a sezení na lavici bylo příjemnější.


Do toho všeho to u nás teď často voní po skořici, hřebíčku, pečených dýních a...taky trochu po burčáku, který by mohl být k dostání klidně po celý rok...no a protože jsem vždycky tak nějak myšlenkově dopředu, pomalu přemýšlím, jaké vánoční cukroví letos v naší nové troubě upeču...

Krásný podzim všem...

Poslední dobou…

jsem se dívala: ...na to, jak lze v jednom týdnu totálně zdemolovat starou kuchyň, rozvrtat všechny zdi, posunout je podle potřeby a poskládat novou linku!! která dokonce funguje!!!
…………………………………………………

jsem ochutnala: spoustu dobrot na farmářských trzích na Brněnské přehradě v rámci festivalu zdraví a pohody.
…………………………………………………

poslouchám: na podzimní večery se skvěle hodí podmanivý hlas George Ezry...jeho písnička Budapest mi zní v hlavě kolikrát celý den...
…………………………………………………

mi chybí: čas na dodělání všech nezbytností a dekorací v kuchyni
…………………………………………………

čtu: Trilogii Milénium od Stiega Larssona, od které jsem se nemohla odtrhnout po několik večerů... Stieg Larsson se celosvětového úspěchu svých knih nedožil. Když na konci roku 2004 zemřel, zbývalo do vydání první knihy jen několik měsíců.
…………………………………………………

nemám ráda: momentálně už několik týdnů svoje silně „vykolejená“ záda
…………………………………………………

mám ráda: Chytrou lékárnu. Při posledním plánovaném nákupu mě překvapila slečna, která po mém dotazu zavolala odbornici na lékařskou problematiku, která se mnou vše tak mile prokonzultovala a poradila, že jsem odcházela nejen bez léku, ale navíc s pocitem, že se mi někdo věnoval, aniž by potřeboval na výrobku, který se pro mě nezdál nejvhodnější, vydělat...
a taky nápady z těhle stránek.
………………………………………………

1 komentář:

  1. Verunko, nádhera !!!! Ta tvoje věšáková stěna nemá chybu !!!! Marki

    OdpovědětVymazat