Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

4HOME – {JÍDELNA}...

pondělí 20. října 2014


Jídelna se do své podoby formovala postupně, jako všechno ostatní, ale drží prvenství v užívání. Hned po nastěhování jsme si totiž jeli vybrat velký obdélníkový rozkládací stůl a 4 bílé židle, které sem svým provedením zapadly víc, než cokoli jiného.


Francouzská vysoká komoda, kterou jsme si přivezli už z předchozího bytu, byla další v pořadí a skvěle se hodí pro moje dekorační (ne)smysly.

O bazarové zrenovované lavici jsem už psala tady a každé návštěvě se snad líbí ze všeho nejvíc. Okrášluju ji polštáři (a návštěvníky:)


Dvě nástěnné police na obrazy jsme spojili do jedné a ilustrace, které dávají prostoru tu pravou atmosféru, střídám podle ročního období. Momentálně je na nich hodně oranžové, která se hodí k podzimnímu košíku s dýněmi, šiškami a usušenými šípky, které mi (tajně) obírá naše Bára. Ubrus a praporky jsou ze stejné látky, kterou jsem si prostě MUSELA v Ikee koupit.


Taky se tu zabydlel koš na prádlo, jeden na celý dům rozhodně nestačil....jako poslední dekorační tečku jsem zvolila francouzský nápis „Boulangerie“ (pekárna), kterou jsem vyrobila ze samolepící fólie. K pekárnám mám velmi vřelý vztah, obzvlášť k jedné kanadské, kde jsem nějaký čas pracovala. Tabulovou fólii jsem taky použila na spodní část pod kuchyňský ostrůvek a ohraničila ji po obvodu samolepící washi páskou z tohohle internetového obchůdku.


Delší dobu jsem sháněla zajímavý lustr ve stylu těžké průmyslové lampy, na kterou mě myšlenkově nasměrovala kamarádka, se kterou bychom si zřejmě pro stejný vkus mohly své příbytky rovnou vyměnit. Nakonec jsem v Ikee uviděla světlo se stříbrným stínidlem, které se aspoň tvarově blížilo mé představě. Výhodou je, že je lehké a že krásně vypadá v páru...a v naší jídelně:)


A ještě malé ohlédnutí, jak to vypadalo u nás v jídelně v létě a co všechno dovedou jiné barvy a ilustrace...


2 komentáře:

  1. Verunko, krása, krása, krása ...... vypadá to čím dál tím líp !!!!! Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, je fajn mít po takové době vlastní kuchyni:) Krásný den. V.

    OdpovědětVymazat