Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

4HOME – {VĚŠÁK Z BOTNÍKU}...

úterý 10. června 2014

Tenhle, dovoluji si na základě množství červotočů tvrdit, letitý kousek „nábytku“ jsem jednoho jarního dne objevila ve svém oblíbeném bazaru. Byl to den jako vyšitý na lov starých kousků. Spolu s botníkem jsme totiž odváželi i lavici a staré dveře, které jsme použili jako rám na zrcadlo.

Vždycky se mi líbila atmosféra starých chodeb s velkými nástěnnými botníky, dřevěným věšákem v rohu, na kterém visí, co jiného než černý klobouk a ve spodu množství barevných deštníků. Netušila jsem, že si jednoho dne dovezeme botník jako z dob první republiky a zakomponujeme ho do naší chodby, ale tak trochu jinak.

Proběhlo již tradiční opalování staré barvy opalovací pistolí, pak jsem botník asi třikrát natřela bílým Balakrylem a sešmirkovala plochu, dokud nevypadala „odřeně“ podle mých představ. Dvě horní dřevěné desky jsem natřela tabulovou barvou pro psaní milých citátů a taky možná seznamu, na co nezapomenout, a místo původního zdrcadla, které bylo už prodřené skrz naskrz, Petr vložil nové. Hodí se nejen na rychlou kontrolu, jestli nám vlasy nestojí na všechny strany, ale i k odpolednímu a nočnímu rituálu, kdy odchází Bára spát a máváme si před tím na rozloučenou a dobrou noc.

Do horní části mi Petr navrtal různorodé úchytky, které jsem tentokrát ladila do starorůžova, bíla, stříbrna a průhledna a myslím, že je využiju na zavěšování přemíry dekorací, které vlastním. Takhle můžu mít botník pokaždé jiný podle nálady a ročního období.

Teď je jarně růžovo-zeleno-bílý...


A když jsme u těch botníků, takhle může vypadat ten váš...

1.
2.
3.
4. můj vítěz
5. do žluta

1 komentář: