Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

4HOME – {LAVICE DO JÍDELNY}...

středa 4. června 2014


Tuhle lavici jsem objevila při již tradiční obchůzce po bazarech. Byla zažloutlá, zaprášená, prolezlá červotoči, kteří mě nikterak neodrazovali, a já jsem hned věděla, že se na několik desetiletí stane součástí naší jídelny. I když má na délku 170cm, vešla se kupodivu do kufru auta a pasuje tak akorát k našemu velkému bílému jídelnímu stolu z Ikey (chce se mi napsat staré versus nové hned vedle sebe...konec poznámky).

Petr lavici nejdřív pracně zbavil staré barvy pomocí opalovací pistole, pak jí přestříkal speciálním sprejem proti červotočům a pak se šel převléct, protože při poslední devastaci molů před několika lety mu oblečení nasáklé výpary ze spreje způsobily alergii tak velkou, že nestačilo několik Claritinů najednou! A začátek dovolené ve Slovinsku byl tenkrát velmi zajímavý:)

Pak přišla řada na mě a mé natírací manévry ve třetím patře našeho domu, které se stalo na čas tvořivou dílnou. Bílé nátěry jsou celkem tři, pak mi Petr lavici ošmirkoval a já jsem si pohrála s nápisem, který má stejný font písma, jako písmo na našich komodách. Eat, pray, love, protože viz.

Na závěr jsem lavici i její vnitřní úložný prostor přetřela bezbarvým Balakrylem, který všechno potřebně zafixoval a zajistil, že si od nás nikdo neodnese otisk na zádech nebo zadřenou třísku (snad).

Potřebné polštářky s potiskem, které si každý může uzpůsobit podle představ svého vlastního pohodlí, jsou z Fleru ,a až budu mít náladu na změnu, prostě je schovám na čas do nitra lavice a vylovím jiné (které ještě nemám, ale do roka a do dne vyrobím...konec druhé poznámky).

1 komentář: