Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

JAK JSEM PROKÁVOVALA MATEŘSKOU...

středa 25. září 2013

A je to tady...po tom, co jsem si právě zvykla na tropické teploty a co mi trochu zhnědly ruce od sluníčka, přichází podzim...dělá to nenápadně a pozvolna, ale už teď se mi díky rannímu šeru vstává hůř...nikoli naší Báře, ta je jako ryba už od pěti! A se změnou času to u ní vidím na čtvrtou!!

Usilovně vymýšlím, co s živou B. podnikneme, když bude sychravěji, chladněji, upršeněji a mlhavěji. Jisto jistě vím, že si nenechám ujít podzimní (a možná i zimní) cvičení s Katkou na Kraví Hoře. Taky si chci „odlehčit“ hlavu ve studijku S lehkou hlavou. Alespoň úterky dopoledne, kdy maminkám při cvičení asistují děti...nebo my dětem?

V rámci projektu Brněnské dny pro zdraví jsem Báru přihlásila na cvičení na míčích a sebe na sólo Fitball hned následující den, abych se zrehabilitovala po vynaloženém úsilí udržet B. na míči.

Taky nás čeká dvouměsíční lekce plavání v Rosničce. První lekci Bára na úvod rozbrečela jedno dítko, když vesele (a hlavně hlasitěji, než bylo snesitelné) vykřikla, v průběhu pak zcákala zbytek suchých hlav mírnějších dětí a rodičů a na závěr nechtěla plnit pokyny paní učitelky. Tzn. plavání na zádech si dělala zábavnějším rotací zpátky na břicho, míčky odmítala odevzdat a syslila si jich hned několik, cákala o 106 a stále dokola mi svlékala horní díl plavek. Za boha nemohu najít své jednodílné, které líp drží to, co mají. (Každopádně si myslím, že tak nechtěně zpříjemnila kurz jedinému přítomnému tatínkovi.)

Taky se chystáme společně na kurz znakování do Majky.

Na začátek října z nás dvou udělám kavárenské povaleče. A to doslova. V rámci Týdne kávy hodlám navštívit kaváren, co to půjde a vypít tolik kávy – co to půjde. Jsem předvybavena mapkou s poznámkami, foťákem a hořím zvědavostí, kde všude na nás bude čekat i dětský koutek, který se zdá stále nepostradatelnějším.

Naše „povalečství“ hodlám svědomitě zachytit v nové rubrice JAK JSEM PROKÁVOVALA MATEŘSKOU. Mám totiž takový dojem, že týden kávy je jenom záminka, jak začít svou „dovolenou“ obohacovat několika zrnky kávy (a domácími zákusky) zcela pravidelně. A kdy jindy bych taky měla čas na tyhle různorodé ochutnávky než teď?


Žádné komentáře:

Okomentovat