Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

9.MĚSÍC V+P+B...

neděle 8. září 2013

Ani jsme neuveřejnili 8. měsíc a Bára už jich má 9!!

Nestačím urychlovat samu sebe, abych reagovala včas na její výpady vpřed a vzad, přiskočila přesně v tu danou chvíli, kdy se rozhodne, že na sebe něco shodí, zrychlila vymýšlení další zábavy, zamezila včas vylezení z bazénku, zabrzdila pojídání trávy a malých kamínků atd. atd..

Bára je prostě srandovní, rychlá, mobilní, taky trochu zlobivá, umíněná s žádným pudem sebezáchovy, pokud jde o vrh střemhlav dolů z postele např.

Zdá se, že největším pokrokem není jen všeobecné zrychlení, ale i porozumění a následné napodobení úkonů „paci-paci“, „pá-pá“, „berany-berany-duc“, „plác“, „baci-baci“. Ještě je třeba vše vylepšit tak, aby při pokynu „pá-pá“ nedělala B. „plác“ a naopak. Velké nedostatky přetrvávají taky u mého důrazného „ne-ne-ne“, kdy B. zřejmě rozumí, že jde o „jo-jo-jo“.

B. se umí pořádně vztekat. Hlavně, když něco není hned. (Aha, po kom to asi má?). V takovém případě nezabírá skoro nic, možná jen, když řeknu tajemným tónem slovo „hafík“. To se B. uklidní a zaposlouchá se, jestli neuslyší štěkání, případně neuvidí skutečného psa. Pozorujeme z okna Šmoulinku a Ferdu, uštěkance největší! Taky se díváme jednou týdně na popeláře a máváme tátovi, když odjíždí do práce. U okna jsme teda dost často...

Vypadá to, že začíná mít „dlouhou chvíli“, když je delší dobu doma a potřebuje změnu. Léto k tomu naštěstí vybízí, trakaře nepadají a nemrzne (zatím).

Objevila klávesnici a jednou mi zmáčkla několik tlačítek naráz a způsobila inverzi obrazovky. Na skypu jsme tak babičku viděli obráceně.

Koupila jsem nočník. Fialový. Rozpoznám víc něž 90% signálů na „eeee“. Nikoli na „to“ druhé.

Převlékání a přebalování je z ničeho nic uplakaný boj. B. se vzpouzí, vztéká, otáčí na záda a kolikrát nezabírají ani moje „xichtíky“. Jedlík byla taky větší o pár týdnů zpátky.

Když má „průzkumnickou“ náladu, v náručí se převrací, smýká sebou, šermuje rukama, máchá nohama, odráží se ode mě, jen aby dosáhla na tak oblíbený kabel, který vytrhává s naprostou radostí ze zásuvky. Stejně tak ji fascinuje vypínač lampičky.

Poprvé je na koupališti.

Poprvé vylézá z bazénku na dvorku.

Poprvé začíná lézt – 8 měsíců a týden!

Poprvé se sama posadí – 8 měsíců a dva týdny!!

Poprvé se staví pomocí opory – 8 měsíců a dva a půl týdne!!!

Poprvé se zasekne pod židlí.

Poprvé se fascinovaně dívá na peroucí pračku.

Poprvé Báře předčítám na dobrou noc. Z knížky Králík Fiala.

Poprvé jedeme samy dvě na Šumavu a jsme týden bez táty.

Poprvé je v Německu v bazénu se slanou vodou...kterou „trochu“ loká.

Žádné komentáře:

Okomentovat