Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

4HOME - {HORNÍ KOUPELNA}...

pátek 31. července 2015


Obě naše koupelny už byly hotové, když jsme se nastěhovali. Původní majitelé použili neutrální barvy, stejně jako v celém domě, a tak nebylo potřeba předělávat za spoustu peněz, jen upravovat, aby se výsledek blížil mojí představě. Koupelnu v druhém patře vedle dětského pokojíku a ložnice jsem přetvářela už vloni na jaře, k té pro hosty (a pro Petra:) ve třetím patře, jsem se dostala až teď. Stačilo málo, aby dostal tenhle malý prostor svěžejší „náladu“, ale nápady (a nezbytné bazarové úlovky) přicházely opět postupně a tak to trvalo celý rok.


Obvod koupelny zdobil (spíš zlobil) ozdobný pás z dlaždiček, který jsem nejdřív chtěla přetřít barvou, pak jsem ale objevila samolepící fólii v dekoru pochozího plechu a rozhodně ho chtěla mít doma:)
Jako druhé přišlo na řadu velké kulaté zrcadlo, které přímo volalo po úpravě.


Šedou barvu jsem doplnila a rozveselila pestrobarevnou předložkou v odstínech fialové. Sehnala jsem ji v Kik, kde si pravidelně nemůžu u věcí vybrat mezi různými barevnými provedeními. Jeden kousek hezčí než druhý.
Když jsem si tímhle nezbytným vybavením koupelny stanovila doplňující barvu, šlo už všechno ostatní až moc jednoduše. Fialové ručníky a osušky byly v Ikee zrovna ve slevě, stejně jako dávkovač mýdla. Ručníky jsem naskládala do kovového košíku za 10Kč, který jsem sehnala na blešáku. Původně sloužil na kolo.


Obrázek terče by se mi klidně líbil i nad postel, ale výstižné „poselství“ dává i na toaletě:) Trochu jsem fotku upravila, aby se ke zbytku dekorací hodila i barevně. Stříbrný svícen stál taky 10Kč a i když z Ikey, skončil na prodej v dobročinné bazárku v suterénu husitského kostela, kde jsem našla víc podobně „užitečných“ věcí.


Ve vysoké kovové nádobě je momentálně ukryté dětské zmenšovátko na toaletu a pár nezbytností a na tak trochu falešné víko mi dobře posloužila smaltová oprýskaná mísa, která se dá lehce nadzvednout, když je potřeba.
Díky fólii na kachličkách a zrcadlu tak trochu „průmyslová“ koupelna se díky všem doplňkům přerodila do romantičtějšího vzezření a pomohlo k tomu určitě i stropní kovové stínidlo obrané o kanýrovou látku a závěs, vytvořený z mašlí, v pastelových barvách,  a ze starých kovových vykrajovátek, nejen ve tvaru kapek vody (tolik jich totiž v bazaru neměli).


Možná budu občas naší holčičí koupelně v lososové barvě nevěrná s fialovým číslem 2. Je tu totiž stejně útulno.

1 komentář:

  1. Ty doplňky jsou parádní. My koupelnu teprve doděláváme, takže v ní máme zatím jen záchod, umyvadlo, sprchový kout a držák na ručník . Sice není koupelna ještě úplně podle mých představ, ale jsem ráda, že už ji můžeme konečně používat :-) .

    OdpovědětVymazat