Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

ČOKOLÁDOVÝ DORT PODLE DITY...

čtvrtek 2. července 2015


Kuchařku Deník Dity P. používám tak často, že už je značně opatlaná, ale tak to má u správné kuchařky být ne? Je až s podivem, že jsem z téhle knížky kromě cheesecaku nevyzkoušela žádné jiné dorty a a s dalším podivem, že nemám na blogu ještě žádný dort čokoládový. No možná, že důvodem je obava, abych se při pečení a ochutnání téhle kalorické záležitosti nestala ještě víc čoko-závislejší, než je tomu teď.
Takže jsem nepekla dort pro sebe (ano, i toho jsem schopná), ale pro Petrovu maminku, která slaví v květnu narozeniny...Samozřejmě, že jsem ho taky ochutnala...jen kousek...a pak další...rozplýval se v puse...samozřejmě, že ho znovu upeču...asi jen pro sebe...hm...stala jsem se čoko2 závislejší?!.


Čokoládový dort podle Dity

Těsto:
125g másla
35g kakaa
300g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
400g cukru krupice
2 vejce
125ml podmáslí
1 lžička vanilkového extraktu


Čokoládový krém:
Převzat z blogu Děvče u plotny, protože jsem se po pravdě zhrozila, že Dita použila na krém 5 tabulek čokolády a ještě o polovinu víc másla!
300g čokolády na vaření
300ml smetany ke šlehání
100g másla

Postup:
Rozpusťte máslo a promíchejte s kakaem. V druhé míse spojte hladkou mouku, lžičku jedlé sody a cukr, přilijte kakaovou směs a vše důkladně smíchejte. Nakonec přidejte vejce, podmáslí a vanilkový extrakt.

Těsto rozdělte do dvou dortových vymazaných forem a pečtě asi 40 minut. Nechte korpusy vychladnout a pak je nití rozřízněte na poloviny.

Potřete jednotlivé vrstvy vychlazeným krémem, připraveným dřívějším rozpuštěním smetany, čokolády a másla na mírném plameni za občasného míchání. Dort dejte na 15 minut zatuhnout do lednice. Teprve pak potřete boky a vrch dortu zbývajícím krémem.


Žádné komentáře:

Okomentovat