Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

7.MĚSÍC V+P+B...

pátek 28. června 2013



Myslela jsem si, že víc už to utíkat nemůže, ale...ale...ALE LETÍ!!!

Nevím, jak nejlíp přiblížit entuziasmus Báry naprosto ke všemu, co má na dohled a hlavně na dosah. Jde „přes mrtvoly“, odstrkuje všechno, co ji překáží v cíli, neváhá nás nafackovat (když jen rukou, jsme rádi, obvykle dostáváme hračkami a těmi plastovými to vážně bolí), krauluje, zběsile kope, jako kdyby jí to mělo pomoct, štípe...Když nepomáhá fyzický zápřah, zkouší ten psychický ve stylu podejte-mi-tu-hračku-nebo-budu-hrozně-křičet!

Otáčí se kolem dokola, když má chuť i z břicha zpátky na záda.

Všechno nové a neokoukané se zdá o toooolik víc zábavnější. Nabízím plastové misky, lžičky, odměrky, mašle, vytahuju z ovladače baterky, aby ho mohla prozkoumat.

První příkrm se neobešel bez zoufalých výrazů. Další krmení si užívá víc – nevím, jestli je to sezením v její nové židličce nebo bramborovým neochuceným pyré (zjišťuju, že brambory neskutečně lepí, což si zrovna neužívám já). Každopádně B. vypadá spokojeně.

Zuby. Hm. Hmm. Hmmm. Uklidňující gel Calgel není zdaleka všemocný, ale B. ho saje se stejným nadšením jako kdysi já zubní pastu Perličku, takže se aspoň na 2 minuty zklidní.

Podobnost vzhledová se obrátila. Ještě, že jsem měla opravdu svědky u porodu, „je to celý tatínek“ teď slýchávám nejčastěji.

Na začátku června Bára poprvé slabikuje „babababa“, někdy to zkrátí na „baba“. Takže žádná máma/táta, ale babička! Důvodem může být i touha zopakovat po nás své jméno, když na ni voláme. Protože „r“ neumí, nahrazuje ho „b“. Nebo je to všechno jinak, kdo se v tom má vyznat?!:) Každopádně pokud se chceme nejdřív dočkat slov máma/táta, případnou další dceru bychom museli asi pojmenovat Tamara nebo ša.

Později a poprvé taky slyším něco jako „mamama“ „bala“ „aba“...ale hlavně to „mamama“!!!!! „MÁMA!!!!!! Jsem dojatá - máma!

Poprvé se cachtá v bazénku, cáká a ochutnává vodu.

Poprvé sedí ve své jídelní židličce.

Poprvé pije z hrníčku.

Poprvé se dívá se zaujetím na Večerníček.

Poprvé víc registruje zvířata.

Poprvé kouše. Ne jídlo, ale mě!

Poprvé ochutnává po půlroční mléčné dietě něco jiného. Mrkev, brambory, cuketu, brokolici, hrášek, kedlubnu...rýžovou a kukuřičnou kaši večer...Všechno zapíjí mým mlékem, takže z toho má určitě solidní břišní galimatyáš.

Poprvé záměrně upouští hračky a dívá se nevinně kolem, kdo jí je podá...no dobře, já přece!

Poprvé je prostě poprvé!

Žádné komentáře:

Okomentovat