Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

4HOME – {ŠUPLÍKY POD POSTELE}...

čtvrtek 10. prosince 2015


Protože hraček přibývá (a obávám se, že ještě zdaleka nejsme u konce), uklidila jsem jich dost velkou část pod Bářinu a Lucčinu postel do prostorných výsuvných šuplíků na kolečkách (Lucčina postel je identická s tou Bářinou a sehnala jsem ji přes inzerát od rodiny z Prahy...pán nám ji během své služební cesty dovezl až k domu:) Šuplíky jsem pak hledala několik týdnů na internetových bazarech, až se mi je podařilo sehnat za krásnou cenu a dokonce v Brně.

Natřela jsem je bílou podkladovou barvou a pak ještě jednou bílým Balakrylem. Chtěla jsem jejich čela odekupážovat ubrouskovou technikou, ale tak, aby výsledný vzhled působil ošoupaně, staře, prostě jako půdní nález:) Po zaschnutí barvy jsem zkusila část ubrousku přenést na dřevo, ale nebylo to ono....takže....jsem čela znovu natřela tentokrát světle šedou barvou, po zaschnutí aplikovala krakelovací lak v jednom směru (čím větší vrstva, tím větší výsledné popraskání), asi po třech hodinách jsem čela znovu natřela bílou barvou (tentokrát ve směru o 90 stupňů jiném než krakelovací lak a jen jedním tahem, kdy jsem se na již jednou natřené nevracela, abych nepoškodila „reakci“ praskání). Během chviličky mi díky laku začala místy prosvítat šedá barva a už se to trochu víc blížilo „půdnímu vzezření“. Po zaschnutí jsem konečně odekupážovala celá čela šuplíků ubrousky z Ikey a na závěr přetřela bezbarvým Balakrylem, abych je uchránila před ošoupáním.

Pak už stačilo objednat keramické retro úchytky a šuplíky trochu (vlastně zcela) zaplnit...



3 komentáře:

  1. Veru, vypadá to úžasně , moc se ti to povedlo !!!! Přeji ti krásný a pohodový nový rok a veselého Silvestra !!!!! Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Marki děkuju. Krásný rok 2016 přeju a nejen ten:) V.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký den, vy jste tak šikovná. Úplně zírám :) Vaše holčička musí být nadšená, že jste ji něco takového vyrobila. Jinak tedy šuplíky pod dětskou postel jsou velice praktické. Máme je také, pořídili jsme naší holčičce takovou postel ve tvaru domečku a pod ní má také úložný prostor a schovává si tam své poklady :)

    OdpovědětVymazat