Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

4HOME - {POKOJ PRO HOSTY}...

středa 24. června 2015


Pokojík pro hosty byl dlouho opomíjen a jeho zútulňování proběhlo z 99% s pomocí bazarových, darovaných nebo ručně vyrobených věcí. Jediným vybavením tohohle malého prostůrku byla dlouho paletová postel s matrací z našeho původního pronájmu.


Po spoustě času stráveného na pinterestu hledáním něčeho originálního, co by dobře korespondovalo s paletovým „základem“, jsem objevila v bazaru školní židle, které po malé úpravě posloužily jako noční stolky. Díky nim jsem dostala nápad vdechnout pokoji tak trochu školní náladu, nad postel jsem samolepícími páskami nalepila plakát zlata a stříbra z periodické tabulky prvků a nechala inspirativní myšlenky uležet a zrát:) V takhle „rozdělaném“ pokoji tou dobou přespávala neteř s přítelem, který mi jednoho rána oznámil, že na něj v noci zaútočil obrázek. Neřekl, jestli spal hlavou pod zlatem nebo stříbrem.

Po čase jsem někde uviděla motiv klíčů a díky tomu mě napadlo lepší falešné čelo postele. Ze samolepící fólie v dekoru cihel jsem vytvořila štít domu, podobný těm, co jsou odsud vidět z okna a které se mi tolik líbí. Pevně věřím, že majitelé zachovají jejich oprýskaný vzhled co nejdéle. Štít jsem dozdobila závěsnými praporky ze stejné látky, jako má naše houpací křeslo, a ze zbytků udělala pentle na záclonu.


V oblíbeném bazaru jsem po pěti korunách koupila spoustu starých omšelých klíčů a nebyla bych to já, kdybych z nich nevyrobila, snad už pro mě typický, závěs.

Na boční stěně naproti oknu visí proutěné rámy s výplní natřenou tabulovou barvou.


Do rohu vedle okna jsem opřela starý žebřík, který jsem si vyprosila od kamaráda z Boskovic. Ještě chvíli na dešti a celý by chudák ztrouchnivěl. Stačilo ho jen natřít a použít...v mém pojetí slouží jako držák na časopisy.

Všechno barevně doplňuje látková koláž mapy, která nějaký čas zdobila jednu stěnu v obývacím pokoji. Pod ní visí na hřebících vyřazený režný pytel s nápisem České pošty, který mi ukořistil brácha, jakožto rozvážeč balíků. Momentálně je plný dek (ne bratr:)


Do pokoje jsem přidala ještě několik nezbytností, jako ručně odekupážovaný zásobník na kapesníky a domečky, starodávný bazarový telefon a dva školní notesy na zápisky hostů (nebo piškvorky, budou-li se nudit)...Bed and Breakfast servis může začít...


4 komentáře:

  1. Máš neuvěřitelný cit pro detail, moc se ti to povedlo! Kdybych nebydlela v Brně, využívám Vaše Bed and Breakfast pořád :) a v kombinaci s těma dobrotama co pečeš... myslím že můžeš uvažovat o profesionalizaci.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak, že bych začala podnikat??:)

    OdpovědětVymazat
  3. Verunko, krása .... originální !!!! A to se cení !!!! V takovém pokoji se bude návštěvám určitě moc líbit .... jen aby se jim pak chtělo odcházet :o) !!!! Marki

    OdpovědětVymazat
  4. Návštěvám se prý spí dobře, palety jsou palety:)

    OdpovědětVymazat