Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

BÁBOVKA Z ČERVENÉ ŘEPY...

pátek 15. května 2015


Úplně jsem ve vánočním shonu zapomněla zveřejnit tenhle recept na falešný perník z červené řepy a byla by škoda se nepodělit, když byl tak dobrý. Proto ten sváteční kartónový koník na fotkách. Těsto jsem nalila do bábovkové formy, ale jde použít jakákoli jiná. Červenou řepu používám do moučníků stejně často jako mrkev, cuketu, nebo dýni a kolikrát kombinuju dvě zeleniny najednou. Pak je bábovka krásně vláčná ještě dlouho po upečení.



Bábovka z červené řepy

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky (jdou použít i varianty celozrnné, špaldové, grahamové mouky půl napůl s klasickou polohrubou pšeničnou)
½ hrnku hnědého cukru
vzniklý gel z 3 lžic rozmixovaných lněných semínek a 5 lžic vody
2 hrnky na jemno nastrouhané červené řepy
½ hrnku oleje
1 lžíce kakaa
1 lžíce marmelády (já použila rybízovou)
2 lžičky perníkového koření
1 kypřící prášek
150 g jogurtu
(100 ml vody)


Postup:
V míse smíchejte gel z lněného semínka, cukr, olej, marmeládu a jogurt. Přidejte nastrouhanou červenou řepu, kakao, mouku, kypřící prášek a perníkové koření. Dobře promíchejte, a pokud se vám bude zdát těsto příliš tuhé, přidejte trochu vody. Pěčte ve vymazané formě a v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.

Na závěr a po vychladnutí můžete poprášit moučkovým cukrem, nebo jako já, kakaem.


Žádné komentáře:

Okomentovat