Nechci psát cheesecake, protože do něj nepatří tvaroh, ale tak trochu po cheesecaku chutná. Našla jsem fajn recept, který se inspiroval tímhle od Lucky z Delicious blogu a já si od každého vzala něco a poopravila po svém. Pokud vynecháte banány a burákové máslo, jde do náplně přidat půl hrnku vaječného koňaku, lžička muškátového oříšku a zákusek chutná zase trochu jinak. Obojí vyzkoušeno a až moc rychle sněděno:)
Tvarohovo-banánový zákusek s burákovým máslem
Korpus:
200g jemných ovesných vloček
1/3 hrnku oleje (já použila slunečnicový)
1/2 hrnku vlažné vody
1 lžička skořice
Náplň:
3 zralé banány
2vejce
1/2 hrnku hnědého cukru
250g tvarohu
200g zakysané smetany
250g smetanového pomazánkového másla
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžičky skořice
2 - 3 vrchovaté lžíce burákového másla
špetka soli
Postup:
V míse smíchejte ovesné vločky, olej, skořici a vlažnou vodu. "Těsto" by mělo být stále lehce drobivé. Troubu nastavte na 180 stupňů a 12-15 minut předpečte.
Suroviny na náplň smíchejte v hladké těsto a nalijte na předpečený korpus.
Pečte asi hodinu při 170 stupních a po vychladnutí pocákejte rozpuštěným burákovým máslem. Můžete dort i posypat nesolenými buráky nebo pocukrovat mletou skořicí.
Korpus:
200g jemných ovesných vloček
1/3 hrnku oleje (já použila slunečnicový)
1/2 hrnku vlažné vody
1 lžička skořice
Náplň:
3 zralé banány
2vejce
1/2 hrnku hnědého cukru
250g tvarohu
200g zakysané smetany
250g smetanového pomazánkového másla
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžičky skořice
2 - 3 vrchovaté lžíce burákového másla
špetka soli
Postup:
V míse smíchejte ovesné vločky, olej, skořici a vlažnou vodu. "Těsto" by mělo být stále lehce drobivé. Troubu nastavte na 180 stupňů a 12-15 minut předpečte.
Suroviny na náplň smíchejte v hladké těsto a nalijte na předpečený korpus.
Pečte asi hodinu při 170 stupních a po vychladnutí pocákejte rozpuštěným burákovým máslem. Můžete dort i posypat nesolenými buráky nebo pocukrovat mletou skořicí.
Žádné komentáře:
Okomentovat