Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

4HOME – {KUCHYŇ POČTVRTÉ}...

sobota 31. ledna 2015

Myšlenkově jsem i po třech měsících zůstala u cihel a při nedávné exkurzi po Hornbachu jsem vybrala ten pravý obklad za kuchyňskou linku, který nevím-kde-se-předtím-skrýval!
Jeho barva se nám krásně prolíná s odstíny pracovní desky, rámu okna, dlažby a spotřebičů a sjednocuje všechno, co je potřeba. Navíc hodně zútulňuje celý prostor a to tak, že jsem přemýšlela, kam jinam ho ještě použít...držíme se ale nakonec hesla „méně je někdy více“.


Pod pracovní desku pod oknem mi Petr namontoval tyč na utěrky v podobě garnýže, dokonce s typickými koncovkami. Vyjíždí na kolejničce, takže se dá posunovat směrem ven a blíž k topení, což je ideální pro sušení.


Zářivky nad pracovní plochu stačily dvě, ozdobné lišty jsou přidělané a spodní lišty pod skříňkami jsou taky na místě, takže údržba je zase o to jednodušší. I lustr z bazaru visí, dokonce se žárovkami ve tvaru svíček.


Dostala jsem taky krásného kuchyňského robota od Ježíška (pravda, trochu předčasně už v listopadu, ale zase jsem ho mohla totálně zapřáhnout při výrobě vánočního cukroví). Má krémovou barvu, stejně jako naše lednička, trouba, topení a pár doplňků v kuchyni, takže sem dokonale zapadá.


Záclonu si zatím vytvářím podle nálady. Momentálně tu místo ní visí obyčejný lněný bílý ubrus, který jsem jen přehodila nadvakrát před garnýž a uprostřed ho svázala bílou stuhou. Protože se blíží Valentýn a zbylo mi pár srdíčkových perníčků z Vánoc, zavěsila jsem je z garnýře na provázky.


Nemám, co bych svému zamilovanému prostoru v domě vytkla, krásně se mi tu pracuje...snad jen...někdy by mohl někdo uvařit místo mě:)

Tady jsou kuchyňské fáze „před.“
kuchyň poprvé
kuchyň podruhé
kuchyň potřetí


1 komentář:

  1. Veru, vypadá to úžasně ..... ten cihlový obklad tam sedí "jak poklička na hrnec":o):o):o) ......nádhera ...... Marki

    OdpovědětVymazat