Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

ZÁZVOROVÝ „LIDL“ TVAROŽNÍK...

pondělí 21. července 2014


Možná je to vesměs domácím pobytem na mateřské, ale mám dokonalý přehled, jaký leták nám zrovna ten který den přijde do schránky. Nejvíc se těším na ty z Lidlu, protože jsou v nich sladké recepty od Markéty a nejmíň na ten z Alberta, který se poslední dobou někdo snažil zpřehlednit, až ho víc znepřehlednil a tak je třeba ho při prohlížení několikrát otáček a rotovat dokonce o 90 a 180 stupňů!

Pravdou je, že jsem všechny recepty z Lidl letáku vždycky jen prolítla a vrátila se ke svým osvědčeným kuchařkám a blogům o jídle. Tentokrát mě ale zaujala kombinace tvarohu, citrónu a zázvoru, a protože jsem měla všechny ingredience na místě a čekala mnohopočetnou návštěvu, bylo rozhodnuto prolomit ledy (recept) a dát letáku (Markétě) šanci.



Zázvorový tvarožník

Těsto:
500g tvarohu (Čím tučnější, tím jemnější, já měla jen nízkotučný, ale i tak nezklamal)
4 vejce
150 g cukru krupice
špetka soli
1 vanilkový cukr
šťáva z 1 citrónu
kůra z 1 citrónu
50 g čerstvého, na jemno nastrouhaného zázvoru
120 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku (cca 15g)


Posypání:
1 nastrouhaná zázvorová sušenka
1 nastrouhaná kostička hořké čokolády


Postup:
Do vyššího pekáče nalijte vodu do výšky asi 4cm a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů pro vytvoření páry (díky tomu nebude tvarožník suchý).

V míse ušlehejte bílky s polovinou dávky cukru krupice a špetkou soli.

Poté vyšlehejte žloutky, tvaroh, vanilkový cukr, zbylý cukr krupici a šťávu z citrónu. Přidejte nastrouhaný zázvor, citrónovou kůru a promíchejte. Přisypte prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a zamíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků.

Těsto nalijte do formy vyložené pečícím papírem. Snižte teplotu z 200 na 160 stupňů a pečte 35 – 45 minut spolu s pekáčem s vodou.

Vychladlý tvarožník můžete posypat moučkovým cukrem podle původního receptu nebo na něj nastrouhat zázvorovou sušenku a hoblinky čokolády. Zakryly mi víc vytvořené praskliny na povrchu.

Příště bych zázvoru přidala trochu víc, aby měl tvarožník větší říz:)


1 komentář:

  1. To vypadá skvěle, jsem tímhle receptem úplně nadšená. A můžu se vás prosím zeptat, zřejmě podle kuchyně lidlu vaříte často, tak by mě moc zajímalo, zda jsou tam někdy i nějaká zajímavé zdravé recepty? Začala jsem se stravovat takto a nerada bych to o víkendech příliš porušovala.

    OdpovědětVymazat