Fíkové koule:
Těsto:
250 g marcipánu
80 g moučkového cukru
2 lžíce rumu (klidně víc podle chuti)
sušené fíky (nebo meruňky, datle…)
pomerančová marmeláda
strouhanka na obalení
Postup:
Marcipán promíchejte s prosátým cukrem a rumem. Omyté a osušené fíky nakrájejte na čtvrtky. Každou čtvrtku obalte marcipánovou hmotou a vytvarujte kouli. Koule obalte v rozehřáté hladké pomerančové marmeládě a pak ve strouhance. Narovnejte do papírových košíčků.
Tatrankové koule:
Těsto:
500 g rozemletých tatranek
80 g cukru krupice
2 lžíce rumu (klidně víc podle nálady)
posekané ořechy a přebytky (či rozemleté zbytky) z předešlého pečení
čokoládu na obalení
Postup:
Vše smíchejte dohromady a tvarujte hmotu do koulí, které obalte v rozehřáté hořké (bílé, mléčné, oříškové, neoříškové, prostě jakékoli…) čokoládě. Narovnejte do papírových košíčků. Pozor, jak ochutnáte jednu, je zde velké riziko, že do Štědrého dne nevydrží!
Rafaelo koule:
Těsto:
1 plechovka hustého kondenzovaného mléka
strouhaný kokos
1 vanilkový cukr
loupané mandle
Postup:
První tři ingredience smíchejte dohromady a s mandlí uprostřed tvarujte hmotu do koulí, které obalte v kokosu a narovnejte do papírových košíčků.
Brusinkové koule:
Těsto:
280 g mletých piškotů
280 g moučkového cukru
250 g másla
45 g kakaa
3 lžíce rumu (klidně víc rumem se nic nezkazí)
sušené brusinky
strouhaný kokos na obalení
Postup:
Hmotou, získanou z prvních pěti ingrediencí, obalte sušenou brusinku a oválejte ve strouhaném kokosu. Opět narovnejte do papírových košíčků. Jejich spotřeba je, jak jste si zajisté všimli, vysoká:)
Těsto:
250 g marcipánu
80 g moučkového cukru
2 lžíce rumu (klidně víc podle chuti)
sušené fíky (nebo meruňky, datle…)
pomerančová marmeláda
strouhanka na obalení
Postup:
Marcipán promíchejte s prosátým cukrem a rumem. Omyté a osušené fíky nakrájejte na čtvrtky. Každou čtvrtku obalte marcipánovou hmotou a vytvarujte kouli. Koule obalte v rozehřáté hladké pomerančové marmeládě a pak ve strouhance. Narovnejte do papírových košíčků.
Tatrankové koule:
Těsto:
500 g rozemletých tatranek
80 g cukru krupice
2 lžíce rumu (klidně víc podle nálady)
posekané ořechy a přebytky (či rozemleté zbytky) z předešlého pečení
čokoládu na obalení
Postup:
Vše smíchejte dohromady a tvarujte hmotu do koulí, které obalte v rozehřáté hořké (bílé, mléčné, oříškové, neoříškové, prostě jakékoli…) čokoládě. Narovnejte do papírových košíčků. Pozor, jak ochutnáte jednu, je zde velké riziko, že do Štědrého dne nevydrží!
Rafaelo koule:
Těsto:
1 plechovka hustého kondenzovaného mléka
strouhaný kokos
1 vanilkový cukr
loupané mandle
Postup:
První tři ingredience smíchejte dohromady a s mandlí uprostřed tvarujte hmotu do koulí, které obalte v kokosu a narovnejte do papírových košíčků.
Brusinkové koule:
Těsto:
280 g mletých piškotů
280 g moučkového cukru
250 g másla
45 g kakaa
3 lžíce rumu (klidně víc rumem se nic nezkazí)
sušené brusinky
strouhaný kokos na obalení
Postup:
Hmotou, získanou z prvních pěti ingrediencí, obalte sušenou brusinku a oválejte ve strouhaném kokosu. Opět narovnejte do papírových košíčků. Jejich spotřeba je, jak jste si zajisté všimli, vysoká:)
Žádné komentáře:
Okomentovat