Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

KULTURNÍME SE {ANDĚLSKÁ VÁNOČNÍ DÍLNA ANIMACE V KINĚ SCALA}...

pondělí 23. prosince 2019


Bylo to první kino, do kterého jsem jako začínající studentka a naprostá neznalkyně Brna zašla na promítání. Film Nuda v Brně mi tenkrát v kontrastu s mým vnímáním zábavného velkoměsta přišel jako zcela ideální:) Od té doby se tu, aspoň pro návštěvníka zvenčí, nic nezměnilo a to v dobrém slova smyslu. Pořád to tu má skvělou atmosféru a noblesu, která bezpochyby souvisí i s jeho zajímavou historií ...

Kromě promítání ne vždy mainstreamových filmů, pořádání konferencí, seminářů, výstav, výuk a akademických obřadů Masarykovy univerzity je Scala hlavně místem pro setkávání běžných diváků, studentů, akademiků, ale také maminek (tatínků) s dětmi, kteří mohou navštívit především sobotní pohádková promítání, spojená s tématickým tvořením...

Naprostou novinkou jsou pro mě víkendové workshopy animace a filmu pro dospělé i děti, zvukové dílny a dokonce animační a filmové příměstské tábory.

Za jedno předvánoční odpoledne jsme s mojí sedmiletou Bárou kreativně ztvárnily naše PFko a odcházely jsme nadšené z oživení a rozpohybování našich obrázků. Pro mladší předškolní děti je fáze postupného focení nakreslených kreseb zdlouhavá a pomáhá přítomnost dospělého, děti starší utvářejí menší skupinky a celý proces si vedou samy za případné pomoci skvělých lektorek.

Za mě přínosně a kreativně strávené odpoledne zakončené vánoční svařákem a trdelníkem na blízkých adventních trzích ♥

1 komentář:

  1. Dobrý den, moc zajímavý podcast. Je dobře je pracujete s dětmi. Taktéž se zabývám dětmi, dělám pro ně různé aktivity. Potřebovala jsem,aby o nás se vědělo,tak jsem se obrátila na tento ateliér, a tam mi vyšli vstříc. Pohodový den.

    OdpovědětVymazat