Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

Z BAZARU {RECY VĚCI}...

úterý 18. října 2016


V bazarech nakupuju ráda nejen nábytek a doplňky, ale i oblečení. Mám takhle radost prostě trojnásobnou...jednak protože neutratím moc (pokud ovšem nenarazím na zlatou žílu a nedoluju a nedoluju a dol...), za 2) protože prakticky pokaždé narazím na něco retro-vintage-oldschool originálního a protože za 3) zužitkuju něco, co už druhému překáželo a má to svůj příběh...Jsem opojená už samotným hledáním a většinou to dopadá tak, že když sháním něco konkrétního, koupím naprosto jinou potřebnost...když je to přes internet, nemá to moje hledání pokladů takové grády, pokud se dostanu do kamenných obchodů, oči mi svítí jako baterky:)

...celá naše rodina je reklamou na znovuvyužitelnost (kromě Petra, ten si jednou za 10 let zainvestuje do dražšího oděvu, aby mu to pak vydrželo na další desetiletí...za pravdu (ne)lze se zlobit?:))...ráda věci doma pak i dotvářím...na klobouky pro holky za pár kaček jsem přišila květiny z kanýrové látky ze starého lustru...zakrývám díry na tričkách všemožnými záplatami, razítkuju, abych ukryla skvrny (tohle je zase nutnost, tak si ji zpříjemňuju výsledným vzhledem)...přišívám veselé knoflíky jen tak pro radost...zástěrku do dětské kuchyňky jsem vytvořila ze starých kraťasů už ani nevím jak...a to všechno ručně...kdybych měla a u-měla s šicím strojem, bojím se, že bych se od něho neodtrhla, protože u nás je pořád co přešívat, přišívat, vyšívat, šít!!!...zašívat SE...to by mi taky šlo výtečně...hlavně po těch bazarech...

...žádná z věcí na fotkách nestála (některá před mým zásahem) víc než 50 Korun Českých...

4 komentáře:

  1. Veru, parádní nákup ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Potřebujeme na ty bazarové nákupy víc úložného prostoru:) Zdravím Marki...

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, taky jsem poslední dobou propadla nákupům oblečení z druhé ruky. Miluju ten pestrý výběr a možnost být naprosto odlišná oproti ostatním. Nejčastěji oblečení nakupuji na https://obleceni.biginzerce.cz/ , kde lidi oblečení prodávají za vážně super ceny. Přemýšlím, že si z některých kousků zkusím ušít dokonce i něco svého.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to my jsme měli teď největší radost, když jsme našli v bazaru pár metrů trapézové plechové krytiny, protože nám vítr vzal kus střechy na zahradním domku a peníze tak nějak nebyly. :) Ale manželka vám vzkazuje, že jste ulovila pěkné kousky (a taky mi rovnou sdělila, že jí z Vintedu taky nějaké kousky putují poštou).

    OdpovědětVymazat