Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

PROMĚNA PRO MĚ (N) – {OŽIVENÍ TŘÍ BAZAROVEK UBROUSKEM}...

úterý 16. prosince 2014


V Brně v Husovicích proběhla zajímavá akce, při které se dalo hrabošit ve velkém skladu plném bazarových věcí. Pro někoho = staré harampádí. Pro mě = úžasné staré nostalgické kousky.

Poprvé jsem jela „hrabošit“ s Bárou. Ta si v nepořádku našla rychle panenku z dob našich prababiček a byla chvíli v klidu...pak si ji pro jistotu Petr odvedl, protože prostředí opravdu není baby-friendly. Odvážela jsem si několik bílých dezertních talířků s vlnkou po okraji, dřevěný stojánek (na cokoli), figurku jelena (na vánoční dekoraci), dva ratanové klepače na koberce (na dekorace obecně), staré dvouramenné váhy ve stejné krémové barvě jako má naše trouba a lednice (momentálně je na jedné misce aloe vera ve smaltovém hrníčku a na druhé velká šiška a svíčka), glóbus (ten nemůžu nechat nikde a za žádnou cenu!) a 2 staré keramické formy na bábovku.

Podruhé jsem vzala auto a hodinu a půl si užívala naprostou volnost ve výběru, kdy jsem se nemusela strachovat, že Bára někde zakopne a narazí se na bedny se „vším možným“. Ve velkém proutěném koši jsem si pak odnášela starou dřevěnou lampu (kterou NUTNĚ potřebuju do ložnice), další formu na bábovku (kterou jsem musela doslova vylovit zaházenou „vším možným a nemožným taky“), kovový stojánek (třeba na muffiny), klasické babiččino koště (na dekorace), skleněnou láhev ve tvaru Eiffelovky (která se přidala k většímu eiffelovkovému držátku toaletního papíru v naší koupelně), háčkovanou dečku (? prostě jsem ji zase NUTNĚ potřebovala no) a dvě skleničky na víno (další praktická věc do domácnosti). Konečnou cenu jsem usmlouvala na poloviční, takže radost byla hned dvojnásobná. Petr mi ji trochu zmenšil, protože se z blešákových kousků radoval asi tak o 99,9% míň, no ale co už, až uvidí stát jelena (kterému jsem mezitím pozlatila jeho paroží) na poličce mezi vánočními svíčkami, třeba se jeho nadšení o 99,9% zvětší:)

Dřevěnou krabici se třemi přihrádkami, hliníkový nosič na mléko a velkou kovovou nádobu (sídlí v ní naše houpací závěsné křeslo, když zrovna není zavěšené) jsem potřebovala nějak osvěžit. Kamarádka se mi zrovna trefila do tvořícího tématu a dovezla mi překrásné ubrousky, které se na to přesně hodily. Stačilo pak lepidlo na dekupáž, malý štěteček a bílá podkladová barva, kterou jsem před tím přetřela dřevěnou bedýnku.

PS: díky Katy


1 komentář:

  1. Bylo mi potěšením :) až tam pojedu příště, zase se po něčem podívám

    OdpovědětVymazat