Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

NAPLŇTE CROISSANT...

pátek 12. dubna 2013



Rozhodla jsem se, že když už nemůžu strávit další jarní víkend v Paříži, udělám si pařížské jaro u nás doma a budu vzpomínat na to, jak jsme v roce 2011 třikrát posnídali křupavý croissant, briošku a čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu, prošli několik desítek? kilometrů ulic, popíjeli francouzská vína přímo z láhví na trávníku pod Eiffelovkou a bazilikou Sacre Coeur, v noci si přáli, aby divoké štěnice neútočily a ráno si následně zklamaně škrábali štípance po celém těle.
Nebýt ale hmyzího incidentu a holubího exkrementu, který na mé hlavě poslední den přistál, zážitky by jistě nebyly tak barvité a ryzí.

Několik našich fotek z  magnifique víkendu...



Croissant k Francii patří, stejně jako k Česku neodmyslitelně svíčková se šesti. Na chuť jsem mu ale přišla paradoxně až v Kanadě a to díky receptu od našich pekařů, kteří ho prostě naplnili ořechovou směsí s kapkou brandy. V tu chvíli u mě povýšil minimálně na úroveň svíčkové.



Plněný croissant:

Náplň na zhruba 6 croissantů:
100 g másla
100 g cukru krupice
100 g mletých mandlí
4 lžíce brandy (nebo amareta)
1 vejce (nemusí být)
4 lžíce mléka
špetka soli


Postup:
Croissanty nakoupíme (trpěliví, hraví a poctiví pekaři upečou vlastní), na- popřípadě pod-řízneme skoro napůl a plníme ořechovou směsí. Přiklopíme půlky na sebe a vršek croissantů ještě potřeme a bohatě zasypeme plátky mandlí.


Žádné komentáře:

Okomentovat