Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

{ŽIVOT V BARVÁCH} AMERICAN GIRL...

úterý 2. července 2013


Americký Den nezávislosti, který připadá na 4. července, jsem prožila autenticky dvakrát. Ve srubu v New Yorském národním parku Adirondack byla moje účast aktivní, tzn. lenošení na kempingové židličce na břehu jezera, popíjení (už nevím čeho), pojídání (krocana), opékání žužu s oplatkou a čokoládou (jestli tenhle jejich zvyk neznáte, zadejte si do Googlu „S'more“), pozorování ohňostroje a akční odhánění krvežíznivých komárů.

Druhá účast o tři roky později v Minesotě byla pasivní, tzn. zvědavé pozorování průvodu z občerstvovacího stánku s hot dogy, corn dogy a jinými dogy.

Napadá mě za prvé, za druhé a za třetí.

Za 1) že jsem nikdy neviděla tolik promenád, jako právě v USA. Američany to  musí zaručeně obrovsky bavit, protože ty nejlepší místa u cesty jsou zabraná od časných ranních hodin jejich židličkami s držáky na mega velké coca-coly (pití alkoholu, ano i piva!, je na veřejnosti zakázané)

Za 2) že ta druhá účast byla vlastně aktivní a ta první pasivní. Makali jsme ve stánku s –dogy  jako o život, abychom nasytili davy hladovců.

Za 3) že si budu muset Den nezávislosti aktivně-pasivně zopakovat (nebo si alespoň pustit film se stejným názvem).


Žádné komentáře:

Okomentovat