Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

4HOME – {SKŘÍŇ DO DĚTSKÉHO POKOJE}...

čtvrtek 19. listopadu 2015


Tahle velká, asi 100 let stará skříň strávila několik posledních let u Petrových rodičů ve sklepě. I když sloužila výborně na zavařeniny, staré nádobí a jiné důležité potřebnosti (Petrův tatínek se při jejím vyklízení např. nadšeně setkal s jakýmsi motorkem???, který celá léta bez úspěchu hledal), byla jí tu prostě škoda.

Když jsem ji uviděla poprvé, napadlo mě, že s ní bude práce velká, ale o to větší radost nám pak udělá (Mně? Holkám? Petrovi? Nebo jen mně?? Konec zamyšlení)  Jednoho mírně podmračeného dne jsme ji naložili, přivázali gumicuky a doma s pomocí souseda vynesli na zahradu. Tady ji Petr zbrousil a já zkusila pilotní nátěry. Původně jsem chtěla skříň natřít šedou barvou, ale zkusila jsem všechno od bílé a přírodní lazury, šedého balakrylu, po barvy syté i setřené hadrem hned po nátěru, abych zjistila, že nejkrásnější je jen tak na přírodno obroušená (což Petr několikrát tvrdil, hned jak vykoukla původní struktura dřeva). Já si ale musela vyzkoušet, že se do dětského pokoje bude „přírodně“ hodit, a tak jsem dvířka s kombinací všemožných barevných odstínů opřela o zeď v pokojíku a dala mu nakonec za pravdu.

Celou skříň jsem pak natřela jen bezbarvou impregnací na dřevo a po uschnutí bezbarvou lazurou. Impregnaci pod lazuru nám doporučil kdosi v Hornbachu...že prý je pak výsledný barevný tón co nejpodobnější odstínu po obroušení a že je plocha co nejmíň lesklá, čehož jsme potřebovali docílit.

Protože máme křivou podlahu, Petr přední část skříně podložil a zadní přišrouboval ke stěně. Takhle se nemusíme bát, že nám spadne na děti.

Zadní část skříně jsem polepila samolepící fólií s jemnými kvítky, abych docílila „babičkovského“ vzhledu a momentálně jsem na lovu porcelánových úchytek, kterými chci vyměnit ty původní.

Skříň mi dělá radost a moje sbírka glóbusů jako by na ni patřila odjakživa. Teď jen udržet v ní potřebný pořádek...



2 komentáře:

  1. úúúúú-žas-náááá.... presne môj štýl ! aj tie glóbusy sú na nej perfektné!!!
    Srdečne pozdravujem, ste môj obľúbený blog-človek ;-)

    ... a tie vaše rozkošné dievčatká... na spapkanie :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju za úúúúú-žas-nýýýýýý komentář...krásný advent vám přeju...

    OdpovědětVymazat