Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

4HOME – {KOUPELNA}...

pátek 16. května 2014


Ne, že by mi na původní šedobílé koupelně něco vadilo. Majitelé koneckonců použili příjemné neutrální barvy po celém domě.  Nemusela jsem upravovat nic, jenže to bych nebyla já:)

K proměně koupelny mě inspirovala Paříž, respektive obrovská samolepka Eiffelovky, kterou jsme museli jet koupit do Kauflandu asi tak před půl rokem. (Co kdyby se už podobná akce nikdy neopakovala?!)

Původně světle hnědé skříňky jsem natřela šedou syntetickou barvou, akorát mi trochu vymrzly při schnutí venku, takže schly o to delší dobu. Dvířka neměla jednolitý nátěr, takže jsem je musela škrábat špachtlí, až se nade mnou Petr smiloval a koupil horkovzdušnou pistoli a dílo dokončil.  Natřela jsem je pak znovu a tentokrát si dala pozor na teplotu (proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že?:) Původní úchytky jsme pak změnili na ty víc „francouzské“ porcelánové a vše doladil samolepicí znak francouzských králů Fleur de lis.

Další úchytky na župan atd. (podotýkám: neskutečně krásné, romantické, taky porcelánové a dle Petra úplně nepraktické) jsem (z donucení:) nahradila úchytkami taky se znakem Fleur de lis, jejichž koupě byla koupí dne v Hornbachu (až takovou jsem z nich měla radost, musela jsem jen přestříkat zlatou barvu na stříbrnou). Petr je pak připevnil k dřevěné a na šedo přetřené destičce.

Protože díky scrabblovým nálepkám na luxferech ze strany schodiště do koupelny prosvítala nažloutlá barva, vymyslela jsem si trochu jiné scrabble s francouzskými nápisy z krajkové samolepicí fólie na šedém podkladu.

Ve stejném šedo-krajkovém provedení je pak přelepený i úzký pás dlaždiček po celém obvodu koupelny. (Výrobny samolepicích fólií by mi měly začít platit za reklamu!!!:)

Zrcadlo jsem chtěla původně vyměnit za stříbrně šedé kulaté, ale pak jsem našla v bazaru černé obdélníkové a bylo jasno. Navíc si krásně notuje s černou Eiffelovkou. Uchycení se vedlo na poprvé až na popadesáté na křivo díky poškození háčků na zadní straně zrcadla, a tak se jeho věšení časově nečekaně protáhlo.


Můj vztah k Amélii z Montmartru jsem už v jednou z článků popisovala, takže v naší francouzské koupelně nemohla samozřejmě chybět. Obrázek je stažený z internetu, změnila jsem jen barvu pozadí a překryla celou fotku photoshopovými „škrábanci“, abych jí dodala starodávný nádech.

Vázu, nebo spíš láhev ve tvaru Eiffelovky od jakéhosi alkoholu, jsem koupila ve Zlevněnce, a nechápu, že jsem si tenkrát při jejím prohlížení opravdu říkala:“Opravdu jí potřebuju? Opravdu jí potřebuju? Opravdu...? Opravdu.“ A nakonec z ní je elegantní věc na držení náhradních toaletních papírů a váza v jednom!:)

Černý kulatý kobereček z Ikey, šedo-černé ručníky a plastové truhlíky v lososové barvě koupelnu jen příjemně doladily. Jediný barevně odlišný prvek je zelený protiskluzový krokodýl ve vaně a žába, která hýbe nohama, když plave.

Myslím, že nám s Bárou bude v „naší“ holčičí koupelně mile a „Pařížsky“. Tatínek totiž s nadšením využívá horní koupelnu s velkou sprchou.My ho ale podezříváme, že do té naší chodí určitě potají, když se chce naladit na francouzskou notu:)



3 komentáře:

  1. Veru ty jsi dokonalá!!!to vypadá nádherně, nejvíc mě dostala ta váza jako držák na toaleťák. jsi strašně šikovná, já tě chci doma :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherná koupelna. Decentně zařízená, také ji máme jen v takových světlých barvách :-) . Jediné teda, co mě hned praštilo do očí, tak že není pod umyvadlem skříňka. To máte naschvál? Umyvadlové skříňky jsou skvělý vynález. Schovají odpad od umyvadla a ještě pak máš další místo třeba na uložení ručníků :-) .

    OdpovědětVymazat
  3. Máte to fakt moc pěkné. Jen si říkám, jestli není škoda, že to umyvadlo není vsazené mezi ty koupelnové skříňky? Skoro bych řekl, že tam musíte mít pořád vlhko. Zvlášť pokud si myje ruce někdo méně šikovný jako třeba děti. To by mě asi nebavilo pořád utírat. Ale jen taková myšlenka, jinak je to samozřejmě moc pěkné.

    OdpovědětVymazat