Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

4HOME – {SCHODIŠTĚ}...

čtvrtek 17. dubna 2014


Je s podivem, že první „hotová“ „místnost“ je vlastně schodiště.

Naše schody jsou kamenné a je jich dost až do třetího podlaží, odkud je vidět už jen špička naší obří borovice, co nám roste na dvorku. Bývalý majitel vzpomínal na pestrobarevné kovové zábradlí, co tu měla už jeho babička, a bylo mi upřímně líto, když jsme se ho druhý víkend po našem nastěhování rozhodli přetřít na bílo. Stejně jako čela schodů, která teď působí méně „školním“ a více „vintage“ dojmem. Černé nápisy permanentní fixou mě napadly, už když jsem schody uviděla poprvé a inspirace na internetu bylo nekonečně moc. Nebudu tím pádem popisovat, kolik mi dalo práce vybrat fajn text a fajn font:) Trvalo to fajn! dlouho!


Protože jsem neustálý „vyměňovač“ našich obázků podle nálady a ročního období, rozhodla jsem se místo rámečků využít ramínka, kde bude vše vyměněno raz2. Ozvěna po celém schodišti se postupně zmenšuje a je radost po něm chodit.


Zakazuju si (zatím) cokoli dávat na zem do meziprostoru mezi jednotlivá podlaží, protože by mi všechno překáželo při vytírání, ale „holínkové“ váze jsem dala zelenou. A to doslova. První dekorace byla z krajkových umělých vajíček ze Zlevněnky a z větviček keřů, NASÁPANÝCH poblíž našeho domu („Kdes to nasápala?“ byla totiž Petrova otázka, když jsem rostliny přivláčela domů. Další jeho starost byla, jestli mě při tom někdo neviděl:) Když větvičky zvadly, nasápala jsem další z naší zahrádky. A tak to bude asi furt. Jo, a nezbytné holínky s francouzským potiskem jsou úlovkem od vietnamců!


2 komentáře:

  1. wow, to je nádhera. (jsem moc ráda za tvůj blog, moc ráda na vás vzpomínám a těší mě, když vidím jak Barča roste a že se máte dobře) MOOOOC vás zdravím. Andrea

    OdpovědětVymazat