Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

PROMĚNA PRO MĚ (N) –{BUDÍK S FOTKOU}...

čtvrtek 12. prosince 2013


V zimě roku 2007 jsem se nějakým nedopatřením ocitla  v Anglii  v roli aupair tří malých kluků. Nevím, co mě to tenkrát popadlo, ale zkušenost to byla trpká a cenná. Hlavně trpká! O mojí domácí bych tu mohla psát dramatické romány a o jejích synech by to vydalo stránkově minimálně na všechny díly Harryho Pottera! Od těch dob mám moc ráda český přístup k výchově dětí a dobročinné bazary, kterých bylo v tamějším městečku nepřeberné množství. Každý z nich se specializoval na něco jiného a podstatou bylo věnovat jim jakoukoli nepotřebnou věc, z jejíhož prodeje šla většina částky na domovy důchodců, na dětské domovy, pro nemocné děti atd... Kolikrát tu byly k nalezení věci, které bych si obratem přibalila do kufru, jenže nebyl nafukovací.

Měla jsem pak velkou radost, když jsem objevila podobný dobročinný bazar v Brně kousek od Lužáneckého parku. Vždycky, když jdu kolem, vezmu něco, co už doma nepotřebuju, na co se práší a co by se mohlo někomu jinému hodit, a věnuju to do prodejního oběhu...problém je, že když z bazaru odcházím, nesu toho dvakrát víc zpátky domů:)

Posledním úlovkem je budík s kohoutem za 10 Kč, který je sice plastový, ale vypadá jako ze starých časů. Nemohla jsem ho tam v žádném případě nechat! Obzvlášť, když se mi už při pohledu na něj zrodil v hlavě nápad na jeho proměnu.


Velký dík patří Petrovi, který mi vše vymontoval, našel a upravil ciferník na fotku, vytiskl, vystříhl, přilepil, smontoval a ještě ho natáhl...k našemu překvapení začal budík kokrhat!! Původní obrázek s kohoutem byl vtipně trefný. Ten nynější je ale o moc lepší:)


1 komentář:

  1. Veri vždycky když si prohlížím tvé realizované nápady na blogu, mám mindrák! :) jsi moc šikovná, je to super nápad..

    OdpovědětVymazat