Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

DRAHÝ ADVENTE...

pátek 20. prosince 2013

Tak a je to tady. Po roce v centru měst zase vyrostly vánoční stánky jako houby po dešti a mě to samozřejmě nedá a musím do víru dění. Zastavujeme se s Bárou u dřevěných hraček na pružince, u jezdícího hlasitého vláčku, u svítícího stromku, u ohrady s kozami, u dřevěného betlému... kupuju si spoustu olejíčků do aromalampy, zahřívám se mopedem, neboli moštem s horkou medovinou (nebo medovinou s moštem??), a obhlížím, co si dám k vnitřnímu zahřátí příště.

V pondělí 2.12. zdobíme s Bárou náš umělý stromek a umělý, protože ho odstrojujeme až na konci ledna a živý by na sobě už tou dobou neměl ani jehličku. Bára aktivně asistuje, motá světýlka a stahuje, naštěstí plastové, baňky. Hlavní ale je, že se tím maximálně zabaví a hodinu o ní skoro nevíme (kdyby pár baňek nechybělo!).

Pouštíme si vánoční koledy a pořád dokola naprosto zásadní písničku od Mariah Carey (All I want for Christmas is you) a skupiny Wham! (Last Christmas). Bára u toho tančí, protože u nás se tančí na jakýkoli zvuk, a protože v roce + 5 dnech začala chodit, tak si kolébavě pochoduje po bytě. Samozřejmě s panenkou v náručí, bez které se nehne na krok.

Nakoupila jsem spoustu koření typu skořice-hřebíček-pomerančová a citronová kůra-muškátový oříšek-perníkové koření-badyán a přemýšlím, jak je nejlíp zkombinovat do svařáku, jehož sezóna právě začíná. Někdy mám pocit, že u mě začíná bez konce.

Svoji vánoční aktivitu završuji zdobením komody a balením dárků...po šesti dortech upečených ve třech týdnech jsem se rozhodla, že vánoční cukroví letos vynechávám a budu prosit ostatní tak dlouho, dokud mi nevěnují alespoň malou krabičku vanilkových rohlíčků. Děkuji předem:)

Jo a koupila jsem si prskavky!

Jo a šťastné a veselé!


Žádné komentáře:

Okomentovat