Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

8.MĚSÍC V+P+B...

čtvrtek 8. srpna 2013


8. měsíc neutekl, ten se přímo prosprintoval...

Zhruba v polovině se B. začíná plazit, nejdřív jen tak zkouší a druhý den už je v kuchyni a kramaří spodní šuplík plný igelitových sáčků. Plazí se tak, že bych to spíš nazvala pádlováním. Odráží se jednou nohou a víc zatěžuje pravou ruku. No, hlavně, že to jde dopředu a ne dozadu, jako třeba mně v jejím věku!

Na konci 8.měsíce už vidíme pokusy o první lezení. Péruje na kolenou vpřed a vzad a někdy střídá ruce. Zapomíná ale na nohy a končí zase na břiše.

Nejmilejší hračkou tohoto měsíce jsou kabely, šňůry, provázky a zásuvky!! Často volám „nenene“ a B. se ve svém úprku zastaví, zatváří jako-že-nic a vesele si pokračuje dál. Doktorovi při prohlídce kyčlí málem vytrhuje šňůru z počítače.

Učíme se berany berany duc a paci paci pacičky, táta koupí botičky (myška snědla myšičky, dělá kočka loužičky apod. ať to není fádní že?:) První paci paci dojímalo, teď dělá paci automaticky a rozhlíží se kolem sebe, protože ví, že někdo dozajista taky začne plácat rukama o sebe.

Umí indiána...když křičela B. moc, střídavě jsem jí přikládala svojí dlaň na pusu a zvuky, které vyluzovala, se jí zalíbily natolik, že uměla indiánský pokřik hned druhý den!

B. je zvídává, netrpělivá a přestává se jí líbit převlékání a přebalování. Nemá žádný pud sebezáchovy a nechat ji někde nad zemí znamená, že se v příští vteřině vrhne po hlavě dolů.

První den na návštěvách je vyplašená a chvíli ji trvá, než se adaptuje a nepotřebuje mě na uklidnění. Sakra, možná bych už taky měla separační úzkost, kdybych se na delší dobu ocitla bez ní.

Registruje zvířata, naposledy málem zbořila klícku, jen aby si mohla „pohladit“ ptáčka.

Chutná ji každá kaše, kterou naservíruju. Jen u první lžičky analyzuje pokrm a ušklíbá se. Až po skoro dvou měsících od prvních příkrmů zkouší po zelenině a kaších taky ovoce – meruňky ze Zelňáku.

Ráda vyluzuje hlasité zvuky, až se mi lidi otáčí za kočárkem. A ještě radši je poslouchá.

Budí se několikrát za noc a k opětovnému usnutí pomáhá pohlazení a dudlík...to je sice fajn, ale probudit se a vstát se musí. Přes den se spaní ustálilo většinou na jedno dopolední kolem 10té hodiny a odpolední kolem 15té hodiny + / - hodina. Tomu teda říkám ustálení s rezervou!

Poprvé vypíná sama počítač.

Poprvé spí ve stanu. A my tohle léto taky.

Je rychlejší a rychlejší a já souvisle tak nějak pomalejší a pomalejší...

A je dost těžké ji vyfotit.

Žádné komentáře:

Okomentovat