Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

2.MĚSÍC V+P+B

neděle 20. ledna 2013

V jednu chvíli se divím, že UŽ je to dva měsíce, co je tu Bára s námi a jindy se divím, že je tu JEN dva měsíce. Žádné přečtené Mami-nky, Bety-nky ani jiné „…nky“ na webu nás nepřipravily na roli rodičů a tak děláme, co můžeme…a když už si myslíme, že jsme na něco převratného přišly, Bára nás v další chvíli vyvede z omylu.

Má stále šedomodré oči a hypnotický pohled při tlačení…následně se na nás usmívá, jak měsíček. A my na ní.

Vyplazuje jazyk a ušklíbá se, když jí dáváme pusu, což je asi tisíckrát za den. A není to dost.

Kýchá a škytá a brouká si a protahuje se a převaluje se (říkám jí občas žížalo) a SMĚJE SE…velké ujištění, že je tu s námi ráda.


Zdá se, jako bych celý den nic moc nedělala. Často Báru jen absorbuju a snažím se zapamatovat, každý její centimetr. Už jich má o 7 víc než při porodu.

Někdy zapomene při kojení dýchat a pak panikaří, aby do sebe dostala trochu vzduchu, což vede k naprostému vystrašení jak jí, tak její úzkostlivě vylekané maminky.

Má dvojitou bradu a dvojité bříško. A my ji minimálně DVOJITĚ milujeme.

Vypadaly jí vlasy vpředu na hlavě a nové mechové, jak my říkáme, rychle dorůstají.

Na Silvestra se rozhodla pokořit svůj rekord v kontinuální nespavosti. Vydržela 11 hodin s jednou hodinovou přestávkou na spánek!!! Jojo vím, už si tu Pepsi dávat nikdy nebudu.
Nespící maratony pokračují a někdy se z nich stává celodenní záležitost. Uf Uf. Každý den je jiný, zatím bez-režimový, a nikdy nevíme, co přinese ten další.

Nikdy v životě jsme tolikrát neřekli „hovínko, kakat, tlačit, bob (a bobek taky) atd“. Když to jde ztuha, nazývám „to“ ježci a křečci (ti musí opravdu v břiše hodně tlačit, a co teprve dikobraz, jak „to“ nazval Petr).

Koupila jsem baby nosítko a slavila úspěch, když mi v něm Bára jako klokan v kapse usnula, zatímco jsem na počítači psala další článek.

V 7. týdnu jsme poprvé na kurzu „Koblížci“ a Bára zdaleka nebrečí nejvíc. Uf.

Poprvé spí ve velké postýlce, kolíbka začíná být malá a Bára mlátí rukama všude možně čím dál víc. Všechno zatím víc rukou levou…

Užívá si masáže chodidel na přebalovánku, na ruce si naopak skoro nenechá sáhnout a šermuje o 106. My se o 106 bavíme…

Žádné komentáře:

Okomentovat