Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

ZOUFALÉ ČEKATELKY DĚLAJÍ ZOUFALÉ ČINY ANEB DEN S VYVOLÁVAČI...

úterý 20. listopadu 2012

Před několika dny jsem se i já zařadila mezi ženy, které od proběhlého termínu porodu netrpělivě a zároveň se vzrůstající obavou očekávají den, kdy už „to“ konečně přijde. Moje podvědomí naprosto převzalo kontrolu a sleduje každé nic neznamenající zabolení. Stejně tak může i za to, že si po přečtení „zaručených“ tipů pro přirozené vyvolání porodu, nad každou použitou metodou vyvolávám i placebo efekt.

Pokud bych se měla naprosto zodpovědně řídit většinou doporučených rad z internetu, můj typický potermínový den by vypadal asi takto:
K snídani bych si nakrájela ananas a mango a posypala je skořicí. K tomuto, na enzym bromelin bohatému pokrmu, bych popíjela maliníkový čaj a čichala přitom vůni linoucí se ze zapálené aromalampy. Ještě dopoledne bych několikrát vyšla pár desítek schodů, venku se alespoň půl hodiny houpala na houpačce, popřípadě se procházela skákavým stylem jednou nohou po silnici, druhou po obrubníku (na tuto metodu existuje na webu i zajímavá video instruktáž).

Po takto vyčerpávající fyzické aktivitě, kterou je v 9. měsíci už i vstávání z postele, bych si dala horkou lázeň ve vaně, kterou nemáme, namasírovala bych si bradavky a akupresurně tlačila na bod mezi palcem a ukazováčkem. Vyvarovala bych se plavání, které působí naopak antigravitačně.
Po indickém pálivém obědě se sklenkou červeného bych se jela autem projet po hrbolatém tankodromu za neustálé myšlenkové vizualizace porodu.
Před večeří sestávající opět z dvojice čili-kari bych pochovala několik dětí, které svým pláčem prý také mohou napomoci spuštění stahů.
K večernímu filmu, u kterého bych si hystericky a dojatě alespoň půl hodiny poplakala pro změnu já, vypiji ricinový nápoj (ricinový olej, deci džusu a hlt kořalky), sním několik homeopatických tablet a fouknu párkrát do balonku, abych povzbudila břišní lis.
Sexem před spaním bych ještě vyplavila nezbytné prostaglandiny, abych se na druhý den mohla probudit a začít „vyvolávat“ znovu, protože ono určitě!!! něco zabere:)

Žádné komentáře:

Okomentovat